Новости

 • Посета од страна на aмбасадорот на Р. Туркије во Општина Пласница
  Посета од страна на aмбасадорот на Р. Туркије во Општина Пласница
  Голема благодарност до амбасадорот на Р. Туркије во Р.С. Македонија г-дин Фатих Улусој, координаторот на ТИКА во Р.С. Македонија г-дин Мехмед Бајрак директорт на институтот Јунус Емре во Скопје г-дин Талип Ердоан, претседателот на МАТУСИТЕБ г-дин Тасин Ибрахим и останатите...
 • Генералка викенд - Поинаков викенд !
  Генералка викенд – Поинаков викенд !
  Општина Пласница во соработка со компанијата „MAN and MOUNTAIN“ организиравме активност за чистење на целата општина. Под мотото „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“ со учество на  вработените во општината, вработените од основните училишта, вработените од ЈП Комуналец  и дел од граѓаните се презеде...
 • ОПШТИНА ПЛАСНИЦА дел од GENERALKA WEEKEND '24 на 17 Мај
  ОПШТИНА ПЛАСНИЦА дел од GENERALKA WEEKEND ’24 на 17 Мај
  Општина Пласница во сегашните администратитвни граници е од 1996 година според новата теритиријална поделба на Македонија. Се протега на северните и североисточните падини на Бушева Планина и планината Сач.Во состав на општината се 4 населени места кои се сместени во...

ОПШТИНА
ПЛАСНИЦА

Општина Пласница во сегашните администратитвни граници е од 1996 година според новата теритиријална поделба на Република Македонија, со поделба на општина Македонски Брод, кога се формирани уште две нови општини: Самоков и општина Пласница.

Алија Јаоски е роден на 10.01.1968 година во село Пласница- општина Пласница. Основно училиште завршил во родното место Пласница. Дипломирал на Економски факултет.
Зборува повеќе странски јазици Турски, Германски, а спортувањето му е омилена рекреација.
На вондредните локални избори, што се одржа за општина Пласница и за општина Штип на 13.12.2020 година, за прв пат е избран за Градоначалник на општина Пласница, од жителите на општина Пласница повторно ја доби довербата и на локалните избори во 2021 година.

КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО ВО

ОПШТИНА ПЛАСНИЦА

Знаменитости на општината

БУЏЕТ

ЈАВНИ НАБАВКИ

ФОРМУЛАРИ

Проекти

 • Изградба на улица во село Лисичани
  Изградба на улица во село Лисичани
  Почитувани граѓани, започнавме со изградба на улица во с.Лисичани кај Ајсен Бафтироски и Рушит Бафтироски. Инфраструктурната уреденост е од големо значење на секоја една Општина. Секогаш се придржуваме кон ветеното да стане реслност....
 • Реконструкција на улица во с.Преглово
  Реконструкција на улица во с.Преглово
  Улицата во село Преглово кај Авѕија Ибески и Садат Муратоски е целосно реализирана и е пуштена во употреба. Со реализација на овој проект, придонесовме корисниците да се движат по безбедно и посигурно.Нашата агенда не застанува тука, продолжуваме и понатаму да...
 • Завршна фаза на проектот изградба на потпорен ѕид на главниот пат место викано ДАПЧЕ
  Завршна фаза на проектот изградба на потпорен ѕид на главниот пат место викано ДАПЧЕ
  На 19 јуни од поројните дождови беше оштетен главниот пат, општината по неодложлива постапка изготви проект и одвои финансиски средства од сопствениот буџет за реализација на овој проект.Со овој проект добивме огромно проширување на патот кои сега е безбеден за...