Општина Пласница во соработка со компанијата „MAN and MOUNTAIN“ организиравме активност за чистење на целата општина.


Под мотото „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД“ со учество на  вработените во општината, вработените од основните училишта, вработените од ЈП Комуналец  и дел од граѓаните се презеде иницијатива да го исчистат целиот отпад на терен и на некој начин да ја рашират пораката до сите граѓани да не го фрлаат своето ѓубре на места кај што не треба, се со цел за да имаме почиста средина. 
Нашата природа не заслужува да биде нечиста !